Política

Zapatero assegura que ETA "s'ha ficat en un carreró sense sortida"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquesta nit que ETA "s'ha ficat en un carreró sense sortida". En aquest sentit, ha afirmat que quan un "procés" de pau es "trenca", l'Estat de Dret "només pot pensar en fermesa, determinació i el pes de la llei". "Qualsevol altra especulació o hipòtesi no té cap mena de sentit", ha assenyalat al preguntar-se-li si abandona per sempre la via de diàleg amb la banda.

Després de reunir-se al Congrés dels Diputats amb els grups minoritaris --a excepció de CiU i EA, amb els quals es veurà la setmana que ve, per estar els seus portaveus de viatge--, Zapatero ha incidit en el principi de la "màxima unitat i consens enfront de l'amenaça d'ETA" com el "més útil, necessari i convenient".

Per això ha assenyalat que dialogarà de forma "permanent", donan als grups informació i compartint l'actitud que l'executiu desenvolupi en la seva política antiterrorista per al "combat" més eficaços davant la banda.

Zapatero ha expressat el seu "profund agraïment" a "tots els grups parlamentaris que una vegada anunciada la ruptura d'alto el foc han mostrat una predisposició favorable a donar suport al Govern".

"És a dir, a tots", ha remarcat, incloent-hi d'aquesta forma el PP. Amb ells ha dit que vol "treballar, combatre l'amenaça d'ETA". "Amb tots, el govern vol donar la màxima seguretat als espanyols", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.