Política

Rosa Díez presenta a Barcelona la Plataforma Pro

El nou partit compta amb 200 afiliats a Catalunya

L'exmembre del PSOE Rosa Díez ha presentat a Barcelona la Plataforma Pro, un embrió d'un nou partit polític a partir de la plataforma Basta Ya i que aspira a presentar-se a les eleccions generals previstes per aquesta primavera.

Aquesta plataforma compta amb uns 200 afiliats a Catalunya, la majoria de Barcelona, del total de 3.000 de tot l'estat.

Díez ha carregat contra l'Estatut i contra la Diada. També ha explicat que no hi ha res concret pel que fa a un possible acord amb Ciutadans-Partit de la Ciutadania.

Díez, que fa unes setmanes ja va anunciar la seva sortida del PSOE, considera "necessari" un nou partit polític a l'estat espanyol que "defensi la igualtat entre tots els espanyols i la unitat nacional".

Per això, jutja necessària una "regeneració democràtica" que passa per una "reforma de la Constitució i de la reforma de la llei electoral per evitar el desmesurat poder dels nacionalistes".

Díez considera que l'Estat "s'està construint com un confederalisme no plantejat als ciutadans" i ha posat l'Estatut com a exemple, ja que "crea desigualtats i privilegis per unes raons històriques reaccionàries".

Per això, ha advocat per una reforma constitucional "amb la fi de revisar les competències de cadascun dels poders autonòmics", ja que "el model d'Estat s'ha pactat des del model de la nació amb uns partits que no creuen en l'estat espanyol, sinó que volen convertir les seves autonomies en estats".

En aquest sentit, ha defensat la necessitat que aparegui una "nova força transversal" perquè "les polítiques d'Estat siguin defensades", tot afegint que "la diferència no està entre dreta i esquerra, sinó entre polítiques progressistes i polítiques reaccionàries".
L'exeurodiputada socialista també ha fet referència a la celebració, aquest dimarts, de la Diada Nacional de Catalunya. Per Díez, va ser "un concurs polític per veure qui la diu més grossa" i "el que els importa als responsables del Govern no sembla tenir res a veure amb el que els interessa als ciutadans". Díez considera que "els polítics han de preocupar-se dels problemes reals i no dels problemes dels seus propis partits polítics".

La Plataforma Pro compta actualment amb 3.000 afiliats. Madrid, Andalusia i Euskadi són els territoris amb un major nombre. A Catalunya n'hi ha uns 200, sobretot a Barcelona, amb molt poca incidència a la resta del territori, segons han informat fonts de la mateixa plataforma.

La relació amb Ciutadans
Díez també ha explicat que no hi ha res concret pel que fa a un acostament amb Ciutadans (C's), tot i afegir que té "molt bons amics" en aquest partit. "No sé si serà possible una coalició, una fusió o presentar llistes conjuntes", ha dit.

C's ha informat que els diputats José Domingo i Antonio Robles han assistit aquest dimecres a l'acte de presentació de la Plataforma a Barcelona i que Albert Rivera ho farà a la presentació que es farà a Madrid a finals de mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.