Política

Jornada d'atemptats a l'Iraq en la festa de l'"Aid al Fitr"

Avui, en la festa de l'"Aid al Fitr", que marca la fi del dejú i recolliment musulmà

En els últims dies del mes del Ramadà ha augmentat notablement el nombre d'atemptats amb cotxe bomba a diversos indrets de l'Iraq. Avui, en la festa de l'"Aid al Fitr", que marca la fi del dejú i recolliment musulmà s'han comptat fins a 30 morts i 50 ferits en atemptats i en un atac de les tropes d'EUA.

Cafeteria plena de gom a gom
Almenys 8 persones han mort i unes 30 han resultat ferides en un atemptat suïcida contra una cafeteria plena de gom a gom al sud de Bagdad, segon han informat fonts policials.

Les fonts han explicat que l'atemptat ha tingut lloc al barri "Bagdad al Yadid" mentre la gent feia els preparatius per a celebrar la festa de l'"Aid al Fitr".

Bomba amagada entre els dolços
4 civils, 2 d'ells nens, han mort per l'explosió d'una bomba amagada en un lloc ambulant de dolços i joguines en un mercat popular a la localitat de Tuz Jurmat, a 90 quilòmetres a l'est de Tikrit. Segons fonts policials de Tikrit, 170 quilòmetres al nord de Bagdad, altres deu persones han resultat ferides de diversa consideració a l'atemptat.

L'exèrcit d'EUA mata a 15 civils
L'exèrcit nord-americà ha anunciat que 15 civils -9 nens i 6 dones- han mort en un atac aeri llançat contra suposats membres d'Al Qaida, en què també han mort 19 presumptes insurgents armats.

El nombre de baixes civils en aquest atac a un edifici és un dels més alts des de la invasió d'Iraq el març del 2003, cosa que podria reobrir la polèmica sobre aquest tipus d'accions bèl·liques i els "danys col·laterals".

Aquest atac es va produir diverses hores després d'un altre similar en el qual van morir 13 suposats membres del Qaida a l'oest de Bagdad.

Sis detinguts d'Al Qaida
D'altra banda, els soldats iraquians han detingut a sis suposats dirigents d'Al Qaida de l'Iraq en dues operacions a la província de Diyala, al nord-est de Bagdad. Entre els detinguts es troba l'emir (màxim dirigent) d'Al Qaida de la localitat de Miqdadiya, 45 quilòmetres al nordest de Baquba, capital de Diyala. A Diyala, on conviuen kurds i àrabs suniïs i xiïs, s'ha convertit en un de les regions amb major activitat de la insurrecció suní.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.