Política

Moren 50 talibans en un combat al sud de l'Afganistan

Hi hagut enfrontaments a la zona de Helmand i només en l'àrea de Musa Qala han mort 160 persones des de diumenge

Més de 50 talibans han mort en les últimes hores a la província de Helmand, al sud de l'Afganistan, durant un enfrontament amb l'Exèrcit afganès i les forces dels Estats Units, incloses les forces aèries, segons ha informat la comandància nord-americana.

El combat ha començat aquesta nit quan un grup de talibans ha atacat els militars utilitzant armament pesat, garnades i armes lleugeres. Les forces afganeses i dels Estats Units que "immediatament has respost al foc i han demanat reforços aèris" han bomberdejat les insatl·lacions on es refugien els revels, en una batalla que ha durat 12 hores.

El dimarts, la Força per a l'Assistència a la Seguretat (ISAF) va anunciar el llançament d'una gran operació contra els talibans a Helmand en la que participen milers d'efectius de l'Exèrcit afganès i de la OTAN. L'objectiu de l'operació és reforçar la presència de les tropes conjuntes a la zona i expulsar als talibans.

En els últims dies hi hagut diversos enfrontaments a la zona de Helmand i només en l'àrea de Musa Qala han mort 160 persones des de diumenge. Helmand és una de les províncies més conflictives de l'Afganistan, un país on han mort des de principis d'anys més de 3.000 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.