Política

Manifestació a Bangkok per condemnar la Junta Militar birmana

Els manifestants han repartit un comunicat en el qual exigeixen el restabliment de la democcràcia a Birmània

Més de 100 persones s'han manifestat davant l'ambaixada de Birmània a Bangkok per condemnar la duresa utilitzada per la Junta Militar per dissoldre les manifestacions pacífiques, i ha demanat l'alliberament de la líder del moviment democràtic birmà, Aung San Suu Kyi.
Els manifestants han repartit un comunicat en el qual exigeixen el restabliment de la democràcia a Birmània i instant al règim militar a respectar la llibertat d'expressió i els drets humans.

Al menys 6 persones han mort, entre elles monjos budistes, i més d'un centenar han resultat ferits pels cossos de seguretat de Rangún i altres ciutats del país entre ahir i avui, després que el govern imposés el toc de queda i prohibís les reunions públiques de més de 5 ciutadans.

El nombre de persones detingudes supera el milió, inclosos uns 800 monjos arrestats de matinada en batudes a 4 monestirs de Rangún. En aquestes operacions ha mort un monjo i altres 7 han resultat ferits de bala.

La mateixa nit en la que s'ha dictat el toc de queda a tot el país, sembla ser que, Suu Kyi, premi Nobel de la Pau i sota arrest domiciliari des del 2003, ha estat ingressada a la presó d'alta seguretat Insein, a les afores de Rangún, tot i que aquesta informació no s'ha pogut confirmar encara.

Suu Kyi, al capdavant de la Lliga Nacional per a la Democràcia (LND), va vèncer amb el 82% dels vots vàlids emesos en les últimes eleccions parlamentàries celebrades en el país el 1990 i el resultat de la qual mai va reconèixer la Junta Militar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.