Política

Els soldats disparen contra milers de manifestants i persegueixen els periodistes

Les forces de seguretat birmanes han obert foc des de dos fronts contra milers de manifestants a Tamew, districte de l'est de Rangún, segons relats de testimonis, i han mort almenys nou persones.

El succés ha tingut lloc a les 16.00 hora local (10.30 GMT), quan dos destacaments de soldats han bloquejat el pas a la marxa i han començat a disparar contra la multitud.

Mor un japonès
Avui un fotògraf japonès ha mort durant les protestes, segons fonts del Ministeri d'Exteriors de Japó citades per l'agència Kyodo.

Busquen periodistes
Un destacament militar ha entrat a l'Hotel Traders, en el centre de Rangún, i ha registrat habitació per habitació per a buscar a diversos periodistes estrangers que han entrat en el país amb visat de turista, segons testimonis citats per la ràdio Rawadi.

Desenes d'estrangers han estat expulsats de Birmània en les últimes setmanes per observar o fotografiar les manifestacions contra la Junta Militar que duen a terme desenes de milers de persones, encapçalades per monjos budistas.

Desafiament
Uns 10.000 manifestants han tornat a desafiar a la junta militar birmana, que ha imposat la prohibició de reunions públiques de més de cinc persones, concentrant-se a les proximitats de la pagoda Sule de Rangún, un dels temples budistes més significatius de les protestes dels últims dies a tot el país.

Els soldats que des d'ahir ocupen els carrers de les diferents ciutats han llançat gasos lacrimògens contra la multitud, que mostrava així el rebuig a les batudes que a primera hora d'aquest matí han fet les autoritats en monestirs budistes, en les quals molts monjos han estat colpejats i detinguts. En total, més de 100 monjos han estat arrestats.

Retenció de militars las monestirs
Un grup de monjos budistes ha retingut a funcionaris de la Junta Militar en el monestir de Ngwekyaryan també a l'est de Rangún.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell
Alfons González
Càrrec

“El govern prioritza la publicitat abans que l’efectivitat”

El Vendrell