Política

Forts disturbis a Alemanya durant les protestes contra la cimera del G8

Segons ha comunicat la policia hi ha un centenar d'agents ferits, onze d'ells amb ingrés hospitalari i tres en estat greu

La manifestació internacional celebrada avui a Rostock per reclamar a les potències del G8 iniciatives contra el canvi climàtic i la pobresa s'ha vist enrarida pels forts disturbis protagonitzats per un grup violent que ha atacat a la policia amb pedres i còctels molotov.

La baralla ha començat poc després que uns 500 joves, vestits amb caputxes, passamuntanyes i ulleres de sol, han arribat al port de Rostock, on havien de confluir els dos recorreguts de la manifestació que havien partit de diferents punts de la ciutat.

Els agents que vigilaven la marxa han estat atacats pels violents i han respost amb l'ús de gas irritant. Segons ha pogut comprovar l'agència Efe, com a mínim cinc joves han estat detinguts i tres agents han abandonat el lloc dels fets en ambulància. En un primer balanç, la policia ha comunicat que hi ha un centenar d'agents ferits, onze d'ells amb ingrés hospitalari, dels quals tres es troben greus.

Fins a aquest moment, la manifestació ha transcorregut sense incidents, pacíficament i amb un ambient totalment festiu, amb música electrònica i de tambors. Fins i tot, un grup de pallassos ha amenitzat una marxa que, segons fonts policials, no ha superat les 25.000 persones. Per als organitzadors, però, gairebé 100.000 persones s'han congregat a Rostock sota el lema 'Un altre món és possible'.

La manifestació ha estat convocada per unes 300 associacions antiglobalització per protestar contra la cimera dels set països més industrialitzats i Rússia (G8), que es reuneix del 6 al 8 de juny en el balneari de Heiligendamm. Aquestes organitzacions reclamen al G8 que destini a l'Àfrica els 25.000 milions de dòlars fins el 2010 que van prometre en Gleneagles el 2005 i que estableixin normes mediambientals per mitigar el canvi climàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona