Política

Uns 2.000 seguidors d'Hamàs protesten pel discurs del president palestí

Mahmud Abbas reitera que ha arribat el moment de començar un altre cop les converses de pau amb Israel

Com a mínim 2.000 seguidors d'Hamàs han sortit als carrers de la ciutat de Gaza la passada nit per protestar per l'últim discurs del president palestí, Mahmud Abbas. Al crit "d'Abbas, la Franja (de Gaza) és tota d'Hamàs", la multitud també ha acusat a Abbas de ser un agent d'Israel i els EUA.

Poc abans, el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas (Abu Mazen), va dirigir un missatge televisat al seu poble en què va criticar Hamàs amb uns termes molt contundents que feien la impressió que una reconciliació palestina és del tot impossible.

"No hi ha diàleg amb aquests terroristes assassins", va declarar Abbas, que va afirmar que Hamàs ha portat a terme un "cop per crear el seu propi Estat només a la franja de Gaza" i que aquest pas perjudica les esperances palestines d'independència. Després d'assenyalar que Hamàs va atacar "símbols nacionals palestins", el president Abbas va aclarir que el conflicte no s'ha acabat. "El que hi ha aquí és una lluita entre el projecte nacional i aquest petit regne que ells [Hamàs] volen establir a Gaza", va subratllar.

A més, i tot i la violència a Gaza, Abbas va reiterar que ha arribat el moment de començar un altre cop les converses de pau amb Israel, sota l'auspici de la comunitat internacional.

La reacció d'Hamàs al dur discurs del president no es va fer esperar. El seu portaveu, Sami Abu Zuhri, va rebutjar les afirmacions d'Abbas i el presumpte intent d'assassinar-lo, considerant que l'enviament de cintes als dirigents àrabs és una "incitació".

I és que, segons el rais, Hamàs va tractar d'assassinar-lo fa aproximadament un mes quan es disposava a visitar Gaza, cavant un túnel sota la carretera per on havia de passar el seu vehicle i col·locant-hi 250 quilograms d'explosius. Hamàs va afirmar que el túnel havia de ser utilitzat en un atemptat contra Israel, però Abu Mazen va rebutjar aquesta possibilitat.

"El que va dir va ser repugnant i no és adequat per a un president palestí", va considerar el portaveu d'Hamàs. "El president s'ha perjudicat a si mateix amb les seves paraules", va afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.