Política

El Kremlin confirma que Putin viatjarà a l'Iran tot i el presumpte complot per acabar amb la seva vida

El president rus, Vladímir Putin, visitarà l'Iran aquesta setmana malgrat les advertències dels seus serveis d'intel·ligència sobre que s'ha estat preparant un complot per acabar amb la seva vida, segons ha informat avui el servei de premsa del Kremlin.

Durant la seva estada, avui i demà, Putin té previst entrevistar-se amb el president iranià, Mahmud Ahmadineiad, i assistir a la cimera de demà dels països del Mar Caspi. Aquesta és la primera visita d'un dirigent rus o soviètic a l'Iran des del 1943, quan Joseph Stalin es va entrevistar amb Winston Churchill i Franklin D. Roosevelt a Teheran durant la Segona Guerra Mundial.
El servei de premsa del Kremlin no ha volgut fer comentaris sobre el presumpte complot per assassinar Putin, subratllant que continuen els preparatius per a la participació del president en la cimera del Caspi, segons l'agència RIA Novosti.

El Ministeri d'Exteriors iranià va indicar ahir que les acusacions eren infundades i les va atribuir a la guerra psicològica que porten a terme països enemics de l'Iran. "Aquestes informacions formen part d'una guerra psicològica per part dels enemics de l'Iran per perjudicar les relacions russoiranianes", ha indicat el portaveu del Ministeri, Mohammad Ali Hosseini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.