Política

L'enviat especial de l'ONU abandona Birmània

Gambari ha estat rebut a Napydaw, la nova capital administrativa

L'enviat especial de les Nacions Unides, Ibrahim Gambari, ha abandonat Birmània sense donar a conèixer el resultat de les conversacions mantingudes amb el cap de la Junta Militar, el general Than Shwe, i amb la Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi.

"Entenc que Gambari intenta establir mediació entre la Junta Militar i Suu Kyi, però crec que en el cas de què els generals hagin fet alguna concessió serà alguna que no amenaci el seu poder", segons un diplomàtic europeu que no s'ha volgut identificar.

Gambari ha estat rebut a Napydaw, la nova capital administrativa i talaia defensiva en la qual des de l'any passat es refugia el general Than Shwe i els seus lloctinents, com el general Muang Aye.

"És descabellat creure que la visita de Gambari aconsegueixi canviar la naturalesa del règim militar o que es produeixin canvia significants", segons explica el diplomàtic.

Reunió amb la premi Nobel
Gambari s'ha reunit amb Suu Kyi a la Casa d'Hostatges de l'Estat, situada a prop de l'habitatge en el qual la líder del Moviment Democràtic compleix arrest domiciliari des de l'any 2003.

Els generals birmans mai han portat a terme les promeses de fer reformes democràtiques, tot ignorant les protestes internes, les condemnes per part de la comunitat internacional i les sancions imposades per la Unió Europea i els Estats Units.

La Junta Militar Birmana només ha reconegut 10 víctimes mortals des del 25 de setembre, quan es van prohibir les reunions públiques de més de 5 persones i van decretar el toc de queda a Rangun i Mandalay, les dues principals ciutats del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.