Política

Polèmica per la possible excarcelació de De Juana

Askatasuna assegura que l'etarra ja ha rebut l'alta mèdica

El futur immediat de l'etarra Ignacio de Juana Chaos és motiu de polèmica entre les diverses forces polítiques i sectors socials. Per una banda, l'associació Askatasuna ha criticat el govern d'haver incomplert un "compromís" segons el qual De Juana seria traslladat al seu domicili, on seria controlat de forma telefònica, a més de donar per fet que De Juana hauria rebut ja l'alta mèdica. De l'altra, destacats membres del PSOE i el PP han criticat durament la possibilitat que De Juana pugui retirar-se al seu domicili un cop estigui restablert el seu estat de salut.

L'exministre de Defensa, José Bono, s'ha mostrat convençut que un terrorista com De Juana ha de complir la seva condemna "fins a l'últim dia". Per Bono, "un criminal" com De Juana "no mereix cap tipus d'indulgència". Pel que fa al Partit Popular, Ángel Acebes ha considerat una "humiliació" al govern que a l'etarra se'l controli "amb una trucadeta" i a insistit que la postura del PP sobre el cas De Juana és molt clara. El terrorista, ha insistit Acebes, "ha de tornar a la presó per complir íntegrament la pena".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.