Política

El cru toca terra i moren els primers ocells

La taca de cru abocada diumenge pel petrolier rus "Volga-neft" ha arribat avui a la costa russa a l'estret de Kerch, que separa els mars Negre i Azov.

"La taca ja ha arribat a la riba. Les aus s'aturen damunt del fuel i moren", ha assegurat Alexandr Dovgal, director adjunt de la filial de la Corporació Portuària Russa a Tamansk, citat per l'agència Interfax.

Les autoritats locals han mobilitzat unes cent persones per a participar en les tasques de recollida i neteja del fuel abocat al mar, estimat en unes 1.200 tones. A més, en les pròximes hores un equip d'especialistes sobrevolarà la zona en helicòpter per a estimar la magnitud de la catàstrofe.

El sotsdirector del Servei Federal de Protecció de la Naturalesa (SFPN) de Rússia, Oleg Mitvol, va declarar ahir que "els treballs per a restablir l'estat ecològic de l'estret duraran mesos".

Tres cadàvers
Aquest diumenge vents de fins a 100 km/h i ones de cinc metres van fer naufragar un total de cinc embarcacions i una vintena de mariners van desaparèixer.

Els equips de rescat han trobat avui a prop de la península russa de Tuzla els cadàvers de tres tripulants del vaixell rus "Najicheván", que transportava sofre. Diversos helicòpters i una vintena de vaixells de salvament prossegueixen la recerca dels altres cinc tripulants del vaixell i de les altres embarcacions que van naufragar a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.