Política

El transvasament de l'Ebre duararà 8 mesos com a màxim i costarà 12 milions d'euros en compensacions

El transvasament de l'Ebre cap a Barcelona durarà 8 mesos com a màxim i servirà per transportar 30 hectòmetres cúbics d'aigua, pels quals es pagarà 12 milions d'euros al Consorci d'Aigües de Tarragona. "Hem de pagar el que correpoondria als regants, perquè si no el consorci no ho hauria de cobrar als agricultors concessionaris, que no utilitzaran aquesta aigua", ha argumentat aquest dijous el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manel Hernández.

Les pluges de l'abril han frenat la tendència de la sequera, però no l'han invertit. Aquesta és la conclusió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que ha comparegut amb Hernández.

Avui hi ha als pantans de les conques internes de Catalunya un 2,1% més d'aigua que la setmana passada. Tanmateix, les reserves continuen sent insuficients i és manté el cicle "d'excepcionalitat 2". Fa una setmana el nivell era del 21,7% de la capacitat dels pantans i ara és del 23,8%. Encara s'està molt lluny del 40% que es registrava l'any passat en les mateixes dates.

Tot i que es pot tornar a endarrerir la data, no concretada, d'entrada en fase d'emergència i de restriccions, continuen en marxa totes les mesures excepcionals engegades. Els sis primers vaixells amb aigua arribaran a Barcelona pels volts del 15 de maig, procedents de Tarragona i Marsella. L'exempció fiscal concedida pel ministeri de Foment als vaixells que atraquin al port barceloní, que pagaran unes taxes reduïdes, permetrà rebaixar el cost del dispositiu en un milió d'euros al mes, segons el conseller.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter