Política

L'Audiència Nacional subhasta el 50% de la botiga que l'etarra Azpiazu va obrir sota la casa de la vídua de Baglietto

L'esposa del membre de la banda terrorista ETA Kandido Azpiazu, Milagros Altuna, ha adquirit en subhasta pública la totalitat de la cristalleria oberta per la parella a la planta baixa de la vivenda on viu la vídua de la víctima de l'etarra, el militant d'UCD Ramón Baglietto, situada a la localitat Azkoitia (Guipúzcoa), han informat fonts jurídiques. El 50% d'aquesta propietat estava registrat a nom d'Azpiazu, han concretat aquestes fonts.

En la licitació hi ha participat un segon particular identitat del qual no ha transcendit i que no ha pogut superar l'oferta plantejada per Altuna.

La subhasta s'ha fet al jutjat número 1 d'Azpeitia (Guipúscoa) i ha estat coordinada des de la secretaria judicial de la secció primera de l'Audiència Nacional, que s'encarregarà de garantir l'ingrés en compte de la quantitat per la qual es vendrà la propietat. Els diners obtinguts es destinaran a la cobertura del pagament de la responsabilitat civil a la qual va ser condemnat l'etarra per l'assassinat.
Les persones interessades en la licitació només podien optar a la titularitat de la meitat del comerç, a causa que el 50% restant pertany a la dona d'Azpiazu, han afegit aquestes fonts.

Azpiazu va ser condemnat a 49 anys de presó per la mort a trets de Ramón Baglietto el 1980. Una vegada complerta la seva condemna, l'etarra va obrir el 2005 una cristalleria en els baixos de l'edifici on resideix la seva vídua, Pilar Elías, regidora del PP a l'Ajuntament de la seva població.

La subhasta ha respost a la petició feta el gener de 2006 per la Fiscalia de l'Audiència Nacional que va sol·licitar l'embargament dels béns de l'etarra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.