Política

Benach adverteix que el transvasament per decret provoca una "fractura social i territorial" a Catalunya

Sequera

L'aspirant a la presidència d'ERC per la candidatura ERCfutur, Ernest Benach, opina que la prolongació del transvasament de l'Ebre "directament" per la via del Reial Decret-Llei, en què el seu partit es va abstenir, provoca una "fractura social i territorial" a Catalunya, i alhora ha defensat la participació de càrrecs territorials del partit a la manifestació contrària al transvasament.

El també president del Parlament ha defensat que ERC manté una "actitud responsable al Govern", on avala el transvasament puntual cap a Barcelona, malgrat l'abstenció a la votació del decret al Congrés, i ha reconegut que "les dues coses, que són difícils de combinar, requereixen actituds que a vegades són difícils d'entendre".

"Que pugui haver-hi una contradicció -ha argumentat- entre un element i un altre se salva precisament perquè estem intentant que no hi hagi aquesta fractura territorial". "Vull solucionar el problema de 5,5 milions de persones i vull que el territori se senti respectat. I si cal fer equilibris, els fem. Els equilibris sempre són complicats, i en política més", ha admès.

A més, ha defensat la participació de càrrecs territorials del partit a la manifestació contrària al transvasament que organitza el 18 de maig la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), tot i que ha matisat: "El partit no estarà a la manifestació, haurà dirigents territorials que, com és lògic, defensen el seu territori, i crec que si no ho fessin s'equivocarien".

"No és responsabilitat d'ERC"
El també president del Parlament opina que és "profundament injust que en determinats moments es posi tant el dit a l'ull (d'ERC) sobre un tema que no és responsabilitat d'ERC". "Si això s'hagués gestionat bé no seríem aquí", ha dit.

Per Benach -que concorre a la presidència d'ERC amb Rafael Niubò de candidat a la secretaria general-, ERC ha treballat i treballa amb diàleg al territori per "convèncer la població i els seus representants que determinades mesures són molt complicades, poden arribar a ser injustes, però que hi ha un motiu d'excepció i emergència nacional que les reclamen".

Ha considerat que la Conselleria de Medi Ambient, dirigida per Francesc Baltasar (ICV-EUiA) hauria d'haver "convençut la gent del territori" sobre la "necessitat real" provocada per la sequera. "Això requeria una altra planificació i una altra manera d'abordar-ho", ha dit, i ha insistit: "Aquest no és un problema que hagi generat ERC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona