Política

El PSC fa pinya amb Illa per les municipals

Els socialistes enceten curs polític a Palafrugell amb ànim de recuperar espais

El PSC gironí va recuperar ahir la trobada anual de finals d’estiu a la Costa Brava, que serveix com a arrencada informal d’un curs polític que enguany enfila cap als comicis municipals del maig. No la celebraven des del 2019, a causa de la pandèmia, i va servir, al Mas Oliver de Palafrugell, perquè l’ara primer secretari nacional, Salvador Illa, expressés el seu suport als edils i candidats de la demarcació, amb el palafrugellenc Juli Fernández. Illa va apostar per continuar fent feina, de la mateixa manera que en l’oposició al govern de la Generalitat: “No tenim pressa ni som gent d’esprints, però ho veurem en els resultats”, va augurar.

Fernández veu un partit refet, primer per Iceta, i estabilitzat ara per Illa, en un context menys complicat que el 2019, en plena ressaca per l’aplicació del 155, i en un panorama “complicat després de la pandèmia i amb crisi econòmica” derivada de la guerra a Ucraïna.

La cap de llista a Girona, Sílvia Paneque, va apostar per “solucions”, en comptes de “confrontacions identitàries”. I el primer secretari de la federació gironina, Marc Lamuà, sí que va prémer més l’accelerador, amb una crida a la militància per mostrar “la millor versió” del partit i anar a guanyar en molts municipis gironins, seguint l’exemple de la “primera força política al Parlament” i del control del govern estatal. Illa, en aquest sentit, va receptar el partit com a alternativa “al conflicte crònic i la baralla diària”, en al·lusió velada a les desavinences entre ERC i JxCat en l’executiu català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia