Política

La militància d'ERC rebutja que Xavier Vendrell formi part de la nova executiva i avala a la resta

Congrés d'ERC

El fins ara vicesecretaria general de Coordinació Interna i Acció Electoral d'ERC, Xavier Vendrell, no ha aconseguit el suport suficient de la militància del partit per tornar a formar part de l'Executiva Nacional. Segons fonts del partit, Vendrell s'ha quedat a uns cent vots aproximadament de passar el tall necessari, un fet que sí han aconseguit els altres candidats. Ara, Puigcercós ha proposat a la militància el nom de Carmel Mòdol, president del Consell Nacional del partit.

En la proposta d'Executiva feta a la militància, Vendrell ocupava el lloc de vicesecretari general de Política Institucional, un càrrec que no podrà ocupar en no haver aconseguit el suport necessari per un marge reduït.

De fet, el nom de Vendrell ha estat controvertit al llarg de la negociació amb les altres candidatures i fins i tot fonts pròximes al president del partit han denunciat que des d'ERCFutur s'havia intentat 'vetar' el seu nom a l'Executiva. Vendrell és un home de confiança de Puigcercós i des de diversos sectors se li ha atribuït el control de l'aparell del partit.

Per contra, els altres noms proposats per Puigcercós i Ridao sí han aconseguit superar el tall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.