Política

EI deixa la porta oberta a un possible futur acord amb la direcció d'ERC si aquesta compleix amb la ponència estratègica

Congrés d'ERC

El líder d'Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha deixat la porta oberta a un possible acord futur amb la direcció del partit, si aquesta compleix amb la ponència estratègica i adopta 'un esquema d'estratègia cap a la independència' i 'cap a la justícia social'. 'A partir d'aquest període ens plantejarem quines han de ser les posicions i actituds d'Esquerra Independentista en el si del partit', ha explicat Bertran. En aquests moments, però, el líder d'EI ha anunciat un període de 'reflexió', en el qual la corrent crítica vol veure si l'executiva nacional 'aplica les propostes' aprovades en aquest 25è Congrés Nacional.

'Observarem amb lleialtat, serem pacients i esperarem a que es puguin posar en pràctica els acords avui aprovats', ha dit Bertran. En aquest sentit, Bertran ha apostat per 'anar esperant' però també 'anar incidint' en el si del partit per tal que es vagin aplicant 'tota una sèrie de mesures que comporten un canvi substancial i profund en el que es l'estructura organitzativa del partit'. En cas que aquestes es compleixin, segons ha assegurat Bertran, 'els membres d'EI estaran a disposició del partit per tot el que faci falta'.

Tres de les quatre esmenes aprovades

Uriel Bertran ha qualificat de 'fita molt important' l'aprovació de la primera de les quatre esmenes presentades per Esquerra Independentista, que ha establert la separació de càrrecs entre el partit i el Govern. Segons ha dit Bertran, aquesta mesura 'donarà més consistència al sistema democràtic de Catalunya', segons ha assegurat el líder d'EI.

Pel que fa a la segona de les esmenes aprovades, en la qual s'estableix l'assemblearisme i la democràcia participativa com a mètodes d'organització interna, Bertran ha considerat que aquesta mesura contribuirà a una 'participació política molt més profunda de la militància' d'Esquerra.

La tercera esmena presentada per EI, la que feia referència a una concreció i actualització de l'Acord d'Entesa, no ha estat aprovada, mentre que la quarta, que plantejava una nova consulta popular en cas d'una sentència adversa del Tribunal Constitucional en contra de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, ha estat acceptada sense necessitat de sotmetre-la a votació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.