Política

Montilla diu que no se sent mal pagat i nega ser un polític de poques paraules

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que no se sent mal pagat en el seu càrrec i ha negat ser un polític de poques paraules.

Montilla ha respost en una entrevista difosa per la Xarxa de Televisions Locals i COMRàdio a les preguntes d'un grup d'alumnes de quinze anys d'un institut de Celrà (Gironès).

Segons Montilla, "generalment, els càrrecs de representació política no estan ben pagats si els comparem amb el sector privat i comparem responsabilitats". "Els polítics no tenen dret a queixar-se (dels seus sous) perquè estan en política voluntàriament", ha afegit el president català.

Quant a la seva imatge de polític de poques paraules, Montilla ha comentat que parla "moltes hores al dia" i que l'estereotip que apareix en programes d'humor com Polònia no es correspon amb la realitat. Segons el seu parer, que un programa de sàtira política d'aquestes característiques es programi en una televisió pública com TV3 és un "símptoma de maduresa i de llibertat" dels mitjans de comunicació i de la societat catalana.

Com a les aules, en la política també hi ha gent "mal educada", ha dit Montilla, abans d'assegurar que els governs han d'escoltar la ciutadania quan es manifesta. Però ha matisat que els polítics amb responsabilitats "no estan exclusivament per fer cas de les manifestacions, perquè, si no, hi ha coses que no es farien mai".

Així mateix, ha anunciat que un dels principals objectius del tripartit amb vista als pròxims mesos és aprovar la llei d'educació de Catalunya per reforçar la carrera docent, dotar de més autonomia els centres i professionalitzar-ne aspectes com la direcció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.