Política

Moren 80 persones en un atac suïcida a Kandahar

Afganistan

Unes 80 persones han mort i desenes han resultat ferides en un atac suïcida perpetrat a la ciutat afganesa de Kandahar, situada en la demarcació del mateix nom.
Segons el governador de Kandahar, Assadullah Khalid, el suïcida ha fet esclatar la càrrega explosiva que portava en una competició de gossos en el carrer. En la conflictiva Kandahar i en els territoris meridionals d'Afganistan els combats entre la insurrecció talibana i les tropes internacionals i afganeses són constants. És en aquestes regions, on predomina l'ètnia pastún, la pròpia dels talibans, i on es concentra el gruix de les forces insurgents.

Durant aquest hivern no s'han registrat tants enfrontaments, ja que els talibans acostumen a portar a terme la seva ofensiva a la primavera. L'any passat, el més sagnant des que va començar l'operació Llibertat Duradora a l'Afganistan el 2001, unes 6.300 persones van morir víctimes de la violència en el país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.