Política

estat espanyol

Sánchez recrimina al PP que la Sareb va engreixar el deute el mateix que la guerra

Acusa el govern de Rajoy d’incrementar en 35.000 milions d’euros el deute públic de l’Estat per l’efecte de la creació del banc dolent

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha recriminat aquest dimarts al PP que els 35.000 milions d’euros destinats a pal·liar els efectes econòmics i socials a Espanya de la guerra a Ucraïna engrosseixen el deute públic en la mateixa mesura en què ho ha fet l’“herència enverinada” que li va deixar amb la Sareb.

Durant la seva compareixença aquest dimarts al Senat, Sánchez ha recriminat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que qualifiqui de “pufo” les mesures econòmiques de suport del govern que estan provocant un augment del deute públic, ja que aquestes estan destinades a protegir els ciutadans en uns anys marcats per la pandèmia i la invasió russa d’Ucraïna.

“Nosaltres endeutem al país en el pitjor moment i la pitjor pandèmia dels últims cent anys, però ho vam fer per a defensar ocupacions, per a comprar vacunes i per a defensar a la petita i mitjana empresa”, ha argumentat Sánchez.

En aquest sentit, ha recordat que en 2020 el govern va haver d’incorporar en el perímetre dels comptes públics a la Sareb, el “banc dolent” creat per a donar sortida als actius immobiliaris de les entitats rescatades durant la crisi de 2008.

Això va implicar incrementar en uns 35.000 milions d’euros el deute públic, quan, segons ha recordat Sánchez, el govern del PP va assegurar als ciutadans que no tindria cap cost per a ells.

“Vostès van crear un banc dolent dient als espanyols que no ens anava a costar un cèntim d’euro i ens van deixar una herència enverinada de 35.000 milions que, per cert, és la mateixa quantitat que nosaltres estem ja desplegant en resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna”, ha defensat.

Els comptes de la Sareb de 2020, el primer exercici que va impactar de ple en els comptes de l’Estat, va provocar un augment de prop de 35.000 milions del deute públic, després que l’oficina estadística Eurostat decidís incloure el “banc dolent” en el perímetre dels comptes públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona