Política

"Exemple de menyspreu", així titlla l'Ajuntament de Salamanca el retorn dels papers a Catalunya

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Salamanca, Fernando Rodríguez, ha assegurat aquest dissabte, coincidint amb el segon aniversari de la sortida a Catalunya de documents de l'Arxiu de la Guerra Civil, que aquesta acció és "el millor exemple de menyspreu" del govern cap a la ciutat de Salamanca.

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Salamanca ha reiterat que "els fets han deixat clar que el govern socialista va utilitzar l'espoliació de l'Arxiu General de la Guerra Civil com a moneda de pagament als nacionalistes pels seus favors polítics". Segons el seu parer, la creació jurídica del Centre Documental de la Memòria només ha servit "per liquidar definitivament l'Arxiu General de la Guerra Civil, que ha deixat d'existir com a tal Arxiu, no fent cas a les recomanacions de la Junta Superior d'Arxius el 1996".
A més, es troben pendents "que es practiqui la segona part de la pericial arxivística, que vam proposar que realitzés la Reial Acadèmia de la Història", que consisteix en l'emissió d'un informe sobre si "des del punt de vista arxivístic, els documents tornats, compleixen la Llei", segons que ha explicat Rodríguez.

Respecte al recurs interposat per la Junta de Castella i Lleó en el Tribunal Constitucional, sobre la legalitat de la Llei, Rodríguez ha assegurat que "no hi ha cap novetat: està pendent de deliberació pel Tribunal".

L'Ajuntament de Salamanca ha tornat a col·locar al balcó del Consistori la pancarta amb el lema, que emula les paraules del difunt Miquel de Unamuno, "Per la unitat de l'Arxiu. Vencereu però no convencereu. Segon aniversari de l'espoliació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.