Política

itàlia

crisi migratòria

Meloni diu que en els vaixells de les ONG “no hi ha nàufrags, sinó migrants”

La primera ministra italiana diu que el govern respecta totes les convencions internacionals i que la prohibició imposada als vaixells de les ONG de detenir-se en aigües italianes està justificada i és legítima

La primera ministra italiana, la ultradretana Giorgia Meloni, ha assegurat aquest dimecres que en les naus de les ONG de rescat que hi ha al Mediterrani “no hi ha nàufrags, sinó migrants” i ha qualificat d’“estranya” la decisió de les autoritats sanitàries italianes de considerar vulnerables “per possibles problemes psicològics” a totes les persones que romanien en els vaixells atracats a Catània.

“El govern respecta totes les convencions internacionals i la prohibició imposada als vaixells de les ONG de detenir-se en aigües italianes més enllà del temps necessari per a garantir les operacions de rescat i assistència als subjectes fràgils està justificada i és legítima”, ha dit Meloni en l’assemblea de parlamentaris del seu partit, els ultres Germans d’Itàlia (FdI).

En la seva opinió, en aquestes naus “no hi ha nàufrags, sinó migrants, que van pujar a bord en aigües internacionals mitjançant el transbord des d’altres vaixells d’enllaç i el vaixell que els va acollir a bord està equipat i habilitat per a acollir-los i atendre totes les seves necessitats d’acolliment”, han revelat els mitjans locals.

Meloni al·ludia als quatre vaixells humanitaris arribats en els últims dies al límit de les aigües italianes: dos noruecs, l’Ocean Viking, amb 234 immigrants, i el Geo Barentsz, amb 572; i dos alemanys, el Rise Above, amb 95 i l’Humanity 1, amb 179.

Després d’un pols de diversos dies entre l’Executiu, que en un primer moment només va deixar baixar del Geo Barentsz i l’Humanity 1 als migrants més fràgils, una segona inspecció mèdica va constatar que els “rebutjats” en els dos vaixells –als quals la premsa no va poder pujar– sofrien malalties psiquiàtriques, a més d’un brot de sarna en un i una vaga de fam en l’altre.

“Aquest matí he llegit en els periòdics titulars surrealistes, allunyats de la realitat. Per exemple, la decisió de l’autoritat sanitària de desembarcar a tots els migrants dels vaixells de les ONG, declarant-los fràgils pel possible risc de problemes psicològics, no va ser del govern. Una elecció, la de l’autoritat sanitària, que ens va semblar estranya”, ha assegurat Meloni.

La primera ministra ha afegit que el seu govern es troba “només al principi del treball i encara queda molt per fer, també per a contrarestar dècades de propaganda migracionista que s’ha instal·lat en tots els nivells i que superposa el pla de protecció dels refugiats amb el control dels fluxos migratoris. Plans diferents que no han de barrejar-se”.

“Amb l’esquerra en el poder s’ha tolerat i alimentat una situació de total il·legalitat, però estem treballant per a canviar-la. El govern italià respecta tots els convenis internacionals i la prohibició imposada als vaixells d’aquestes ONG de detenir-se en aigües italianes, més enllà del temps necessari per a garantir les operacions de rescat i assistència als subjectes fràgils, està justificada i és legítima”, ha insistit.

Meloni, no obstant això, no va al·ludir a unes declaracions del govern francès en les quals qualificava d’“inacceptable” l’actitud d’Itàlia per no assignar un port a l’Ocean Viking, de l’ONG francesa SOS Mediterranée i que ha posat rumb a aigües franceses a causa del rebuig italià.

Aquests “desembarcaments selectius” han estat qualificats per les ONG, l’oposició i fins i tot pels bisbes italians d’“il·legals” i “inhumans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.