Política

Bono torna a la política perquè "no governa el mateix president a Catalunya" i "ha canviat la situació amb ETA"

L'exministre ha mostrat la seva "satisfacció i alegria" perquè els veneçolans van dir 'no' a la reforma d'Hugo Chávez

L'exministre de Defensa i expresident de Castella-la Manxa José Bono ha afirmat aquesta nit que entre les "circumstàncies polítiques" que han motivat la seva tornada a la política després de dos anys des que anunciés la seva retirada hi ha que ara "no governa el mateix president a Catalunya" (Pasqual Maragall) i que "ha canviat la situació amb ETA".
En declaracions a TVE, Bono ha argumentat que, tot i això, segueix mantenint els "mateixos principis" pels quals va entrar en política i que, per aquesta raó, "sempre serà socialista". "Ser d'esquerres és estar per la igualtat de les persones més que pels drets dels territoris", ha emfatitzat.

Bono també es va referir a les esbroncades i insults rebuts per alguns dirigents socialistes en les concentracions en repulsa per l'últim atemptat d'ETA. "Amb serenitat he de dir que em produeix una gran tristesa", ha dit Bono, que ha afegit que "posa de manifest la misèria humana" perquè, en opinió seva, "la política més baixa sembla més important que la vida". "Gràcies a Déu, són molt pocs espanyols, encara que facin molt soroll", ha emfatitzat.

Després de ser preguntat per la situació a Veneçuela, l'exministre de Defensa ha mostrat la seva "satisfacció i alegria" perquè els veneçolans van dir 'no' malgrat que "molts" van avançar que vencerà la posició del president Hugo Chávez en la reforma constitucional. "Hi ha dictadures on aquesta realitat democràtica no pot emergir", ha lamentat.

Bono ha reconegut que havia preguntat a la seva família abans d'acceptar encapçalar la candidatura del PSOE a Toledo al Congrés dels Diputats a les eleccions del març del 2008. En aquest sentit, ha revelat que li va arribar a preguntar al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, si, en el cas de guanyar les eleccions i ser el pròxim president del Congrés, podria seguir portant la seva filla menor al col·legi.

"La vida s'acaba i quan es té una filla de set anys i sap un el que ha perdut, jo ara no vull perdre el temps en la política ni en l'educació de la meva filla", ha postil·lat Bono.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.