Política

Iceta critica la competició de "virilitat nacional" que exhibeixen CiU i ERC

Política

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha criticat avui la "competició de virilitat nacional" a la qual juguen CiU i ERC, els primers per la seva decantació "disfressada" cap a l'independentisme i els segons perquè aquesta els porta a desenvolupar un paper contradictori cap a l'Estatut que "fa una mica de pena".

Iceta ha intervingut en una jornada sobre autogovern organitzada per la Convenció per al Futur, un organisme vinculat a la fundació Nou Cicle emmarcada en el sector més catalanista del PSC, en un debat previ a la clausura de la jornada per part del president català i primer secretari del PSC, José Montilla. El portaveu socialista ha criticat el "tacticisme" d'algunes formacions i la "competència per exhibir virilitat nacional" en què estan immersos CiU i ERC.

Dels seus socis de govern, els republicans, que van votar en contra de l'Estatut, Iceta ha afirmat: "No té molt sentit que la mateixa gent que demana una negociació exigent de l'Estatut a la vegada digui que aquest Estatut no serveix... fa una mica de pena".

Però les crítiques més contundents i reiterades del portaveu del PSC han anat dirigides a CiU, després que hagi transcendit que Convergència advocarà en el seu pròxim congrés pel "dret a decidir" de Catalunya, sense tancar la porta a l'autodeterminació. Segons Iceta, "la política catalana està impregnada d'un alt grau de tacticisme" que té a veure amb una "pèrdua de prestigi" de la pròpia política.

"El dret a decidir no se sap ben bé què vol dir, és una manera moderna de disfressar la independència", ha subratllat Iceta, que ha criticat a Convergència perquè "un partit no té dret a conduir la ciutadania a un carreró sense sortida", ja que "no només cal explicar els beneficis, sinó també les dificultats i també els riscos".

Iceta s'ha mostrat favorable d'un "catalanisme exigent" i d'"eixamplar el sentiment catalanista, i no convertir-lo en un debat entre els qui són patriotes de veritat perquè volen la independència i els qui no ho són perquè volen una altra cosa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós