Política

McCarthy, nou president de la cambra baixa dels Estats Units

El candidat republicà assoleix el càrrec després de 15 votacions

Promet un marcatge dur a Biden

El republicà Kevin McCarthy va ser elegit finalment ahir president de la Cambra de Representants dels Estats Units després de 15 votacions i després d’haver convençut prou congressistes ultres del seu propi partit que es negaven a secundar-lo. L’abstenció de sis republicans rebels va obrir el camí poc després de la mitjanit a l’elecció de McCarthy com a president de la cambra amb 216 vots, després de quatre jornades maratonianes que van crear el caos al Congrés nord-americà.

En l’esperat discurs d’obertura de la 118a legislatura del Congrés, McCarthy es va mostrar desafiador davant dels demòcrates i el president, Joe Biden. La tercera autoritat del país va començar fent broma amb un irònic “això ha estat fàcil, eh?” i tot seguit va advertir que “ja és hora” de supervisar i proporcionar “un equilibri” a les polítiques de Biden, que minuts abans li havia allargat la mà per col·laborar a través d’un comunicat.

“No hi ha res més important que fer possible que les famílies nord-americanes visquin i gaudeixin de les vides que es mereixen i per això ens comprometem a aturar la despesa inútil de Washington per abaixar el preu del menjar, la benzina, l’habitatge i aturar l’augment del deute nacional”, va enumerar el president de la cambra. McCarthy hi va afegir que una de les seves prioritats serà la immigració i que té intenció d’aprovar iniciatives legislatives per abordar reptes urgents com ara “la frontera sud oberta”, les polítiques energètiques i “l’adoctrinament progre als col·legis”. També va anunciar que una de les primeres audiències legislatives que organitzarà serà sobre la situació fronterera: “Hem d’assegurar la frontera, s’ha acabat fer cas omís d’una crisi de seguretat i sobirania.”

McCarthy també va dir que a la cambra baixa es tractaran dos “desafiaments a llarg termini”: el deute i “l’ascens del Partit Comunista Xinès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia