Política

L'exèrcit italià recull tones d'escombraries a Nàpols per la crisi dels abocadors

L'exèrcit italià ha recollit muntanyes d'escombraries a les escoles i carrers de Nàpols per alleujar una crisi que ja dura setmanes, la qual ha desencadenat violentes protestes entre els residents de la ciutat.

Els napolitans, que s'oposen als plans de reobrir un abocador de deixalles, han xocat amb la policia, mentre que el primer ministre, Romano Prodi, ha mantenigut diverses reunions d'emergència amb els seus ministres. Tot i així, la recollida d'escombraries es va aturar abans de Nadal.

Tot i que la protesta ha estat pacífica, els residents han expressat el seu malestar pel fracàs per solucionar la llarga crisi dels residus a la ciutat. "Ells són els assassins, aquests (polítics) que van prometre que no hi hauria més abocadors aquí," ha assegurat un manifestant de 41 anys.
Els manifestants intenten detenir la reobertura d'un abocador tancat el 1996, però els abocadors de l'àrea de Nàpols són plens i un incinerador, que suposadament començava a operar a finals de 2007, encara no està llest. Unes 110.000 tones d'escombraries s'han acumulat a la regió de Campània, de la qual Nàpols és la capital, segons han informat els mitjans locals.

Les escombraries han estat un problema constant a la regió del sud durant 14 anys. Itàlia va gastar 2.000 milions d'euros i va nomenar sis successives autoritats, però la combinació d'ineficàcia política, corrupció i el crim organitzat ha minat els esforços per resoldre la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.