Política

Alicia Sánchez-Camacho afirma que no signarà el 'Manifiesto por la lengua común' perquè "no és necessari"

Política

A diferència d'altres dirigents del PP, la nova presidenta del partit a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, no signarà el Manifesto por la lengua común promogut en defensa del castellà perquè afirma "que no és necessari".

En una entrevista a La Vanguardia, la presidenta del PPC creu que el castellà no està amenaçat a Catalunya, però creu que han d'establir-se els mateixos drets i obligacions respecte les dues llengües que ella defensa "amb la mateixa igualtat i normalitat".

"Hi ha drets que no estan garantits a Catalunya, com és el dret dels pares a escollir la llengua en què volen escolaritzar els seus fills, i jo he defensat, defenso i defensaré el dret a utilitzar i a aprendre el castellà a Catalunya, però no signaré el manifest, no és necessari", afirma Sánchez-Camacho.

En l'entrevista, la dirigent popular opina que el català "no està amenaçat" a Catalunya, perquè "en aquesta terra conviuen amb normalitat les dues llengües".

Davant la petició del manifest que es promoguin canvis legislatius a favor del castellà, fins i tot modificant la Constitució, la dirigent popular diu que el PP català està a favor de "tractar aquests temes amb la màxima responsabilitat" i que "la llengua ha de ser un element d'unió i no de desunió", pel que "l'important és que les coses es facin bé i amb consens".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.