Política

Fogué vol que els immigrants puguin votar a les eleccions locals

Per Fogué, aquesta situació encara pren més rellevància quan es tracta de les eleccions "de més proximitat" com són les locals. En declaracions a l'ACN, el president de l'ens supramunicipal ha apuntat que, si bé no es pot limitar la formació de candidatures, seria contraproduent que es presentessin llistes on tots els seus membres fossin estrictament d'un mateix indret. "Cal que la diversitat i la diferència es reflecteixin a tots els nivells", ha subratllat Fogué.

El fet de considerar que és català "aquell que viu i treballa a Catalunya" justifica, per Fogué, la possibilitat de decidir, per exemple, els seus representants als ajuntaments. "Amb la mida en què es vagi normalitzant això, s'han de prendre solucions de tipus estructural", ha dit el president de la Diputació de Barcelona sobre el fenomen de la immigració.

De la mateixa manera que passa a d'altres països europeus, com França, Itàlia o el Regne Unit, Antoni Fogué destaca que a Catalunya "s'estabilitza" la població immigrada, per la qual cosa s'han de prendre, des de les diverses administracions, mesures "estructurals" i no "contextuals", ja que no es tracta de situacions temporals.

El president de la Diputació de Barcelona considera que, com a contrapartida, és també molt important que s'avanci en la "reciprocitat" dels drets i deures que s'atorguen a les persones nouvingudes. Això és per tal que, quan 'estiguem nosaltres en aquells països, tinguem situacions equivalents', ha dit Antoni Fogué en referència als drets dels ciutadans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.