Política

ETA col·loca una bomba en un repetidor de televisió de Bilbao

ETA ha irromput en la campanya electoral amb un artefacte explosiu de poca intensitat, que ha esclatat aquest migdia en un repetidor de televisió de Bilbao, segons ha confirmat un portaveu del departament basc d'Interior.

La bomba s'ha activat en ser manipulat pel robot dels artificiers. És per això que l'Ertzaintza creu que es tractava d'una bomba-trampa contra la policia basca, segons el departament d'Interior. La bomba, composta per uns 3 o 4 quilos d'explosius, ha causat "bastants" danys materials però no ha provocat víctimes, segons la mateixa font.

Segons ha informat la policia basca, l'artefacte disposava d'un sistema antimovimient preparat per explosionar en el moment en què fos manipulat, com ha ocorregut finalment quan la caixa que contenia els tres o quatre quilograms d'explosiu ha estat tocada pel robot dels artificiers de la policia autonòmica.

Rubalcaba
El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha condemnat l'atemptat, que ha qualificat de "paranya sinistre", alhora ha advertit als terroristes que "saben que seran detinguts i que acabaran davant la Justícia". A més, considera que un atemptat d'ETA no influirà en els resultats del 9 de març.

Explosió dues hores més tard
L'artefacte ha fet explosió sobre les 11.59 hores, després que un comunicant, en nom d'ETA, avisés al servei d'ajuda en carretera DYA a les 08.40 hores de la col·locació de l'artefacte i que esclataria a les 10.00 del matí.

Després de l'avís, l'Ertzaintza ha acordonat la zona i els artificiers de la Policia autonòmica han localitzat un paquet sospitós al costat d'una finestra.

La bomba col·locada en una finestra del repetidor de la muntanya Arnotegi, a les proximitats de Pagasarri, a pocs quilòmetres de Bilbao, contenia entre tres i quatre quilograms d'explosiu, encara per determinar, i ha esclatat en el moment que el robot dels artificieros de l'Ertzaintza l'ha tocat, sense que es registressin ferits.

L'Ajuntament de Bilbao ha informat que, a conseqüència d'aquest atemptat, dos canals de les emissores internes de la policia municipal han quedat danyats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.