Política

L'exèrcit turc abat uns 70 rebels del PKK en el segon dia de combats

L'exèrcit truc ha mort uns 70 rebels del PKK en el segon dia de combats, segons els reporters de l'agència privada Dogan. Turquia continua la seva operació contra els grups armats del Partit dels Treballadors del Kurdistan PKK al nord de l'Iraq amb més de 10.000 soldats desplegats per uns 20 quilòmetres de territori iraquià.

Mentre l'Estat Major turc va informar que ahir, el primer dia de l'operació, havien mort cinc soldats i 44 membres del PKK, l'agència pro kurda Firat va dir que els guerrillers del PKK van atacar a les tropes turques que van entrar en la regió de Civa Resh i van matar a 22 soldats, causant ferides a molts altres.

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha subratllat els esforços diplomàtics del seu govern per a obtenir el suport de la comunitat internacional per a la lluita de Turquia contra els "rebels" del PKK que ataquen des de les seves bases al nord de l'Iraq i ha assenyalat que Turquia mai ha tingut tant suport internacional.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, ha exhortat, no obstant això, al govern d'Ankara a respectar les fronteres iraquianes, mentre ha advertit al PKK que no havia de penetrar més en territori turc, ni perpetrar atemptats terroristes.

El diari turc Radikal ha afirmat que el govern ha fet un gran esforç en els últims mesos per a obtenir l'aprovació dels EUA a l'operació terrestre, atès que els militars insistien que els bombardejos des de l'aire no serien suficients per a exterminar als "rebels" del PKK.

Per a afrontar possibles reaccions internacionals, els líders polítics i militars turcs han reiterat des del principi de l'operació, la nit del dijous, que el PKK és l'únic objectiu, que Turquia va amb compte per a evitar la mort de civils i respectar la integritat territorial i l'estabilitat de l'Iraq, i que les tropes tornaran cap a Turquia el més aviat possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.