Política

Mas veu ERC com un "satèl·lit" del PSOE i diu que CiU "no rifa" la Generalitat

ELECCIONS 9 DE MARÇ

El president de CiU, Artur Mas, ha definit avui ERC com un mer "satèl·lit" del PSOE, "incapaç" de plantar cara a un nou govern socialista a Madrid, i ha afirmat que CiU "no rifa mai en públic" la presidència de la Generalitat, "a diferència" dels republicans.

A l'acte central de campanya de CiU, una calçotada a Valls, no hi ha pogut assistir finalment el cap de llista per Barcelona al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha quedat a Barcelona per recuperar-se del refredat que ja el va obligar a cancel·lar la seva agenda ahir.

Davant de prop de 800 persones, a l'acte més multitudinari de la campanya de CiU, Mas ha recordat que fa just un any, precisament en una calçotada, el dirigent d'ERC li va oferir a ell suport per convertir-se en president de la Generalitat si es comprometia a convocar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

"Altres partits (en al·lusió a ERC), quan fan calçotades rifen en públic la presidència de la Generalitat al millor postor. CiU no rifa mai en públic la presidència de la Generalitat, no la canvia en cap despatx, només pretén que la tingui aquell en qui el poble català dipositi la confiança majoritària a les urnes", ha remarcat.

Mas ha assegurat que si CiU és forta i decisiva a Madrid, la pròxima legislatura farà "complir la regla que a Catalunya, en el futur, es respecti la llista més votada, la que sigui".

Després de recordar que totes les enquestes auguren la victòria del PSOE, Mas ha afirmat que "l'única força política catalana amb les mans lliures i que pot parar els peus i plantar cara al govern socialista és CiU", ja que tant ERC com ICV-EUiA van juntes amb els socialistes en les llistes al Senat, perquè són simples "satèl·lits" del PSOE.

Mas ha cridat els presents a votar el 9 de març amb l'objectiu que "a Espanya no es governi contra Catalunya sinó amb Catalunya, respectant-la i governant a favor dels seus interessos", tenint en compte que "els socialistes ja acumulen gairebé tot el poder gairebé a tot arreu, a vegades sense merèixer-lo".

"El 9 de març els catalans tenen dues opcions: votar en clau espanyola i escollir entre PP i PSOE, o votar en clau catalana i catalanista, amb CiU com a única opció", ha afegit Mas, que ha dit que parla "en nom de Duran".

Mas ha advertit als votants a Catalunya de PP i PSOE que després de les eleccions generals populars i socialistes "els tractaran com a catalans i pagaran els mateixos peatges, faran les mateixes cues a la sanitat, patiran el mateix dèficit fiscal" que la resta.

Per això, els ha demanat que el 9 de març, "parlin un idioma o un altre, visquin on visquin, actuïn i votin com a catalans i deixin aquest país en mans de qui els pot defensar millor".

Per la seva banda, el número sis de la llista per Barcelona, Josep Sánchez Llibre, ha pres la paraula per afirmar que Duran està "en plenes condicions" malgrat no poder acudir avui a l'acte de Valls, i ha llegit en nom seu un escrit sobre el seu compromís amb les polítiques de família.

Per la seva banda, el cap de llista de CiU per Tarragona, Jordi Jané, s'ha referit al front comú català a Madrid proposat pel president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, per recordar que després de les dues últimes eleccions catalanes podrien haver acceptat un pacte entre "catalanistes" per governar amb CiU i convertir Artur Mas en president de la Generalitat.

De la mateixa manera que va fer a Tortosa (Baix Ebre), Jané ha assegurat que, si CiU té força a Madrid, les coses a Catalunya començaran a canviar i el tripartit "començarà a trontollar", encara que ha subratllat que no pretén "cap canvi de cromos" amb els socialistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.