Política

Musharraf es compromet davant de la UE a lluitar contra el terrorisme i l'extremisme

El president del Pakistan, Pervez Musharraf, s'ha compromès davant de l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna, Javier Solana, a lluitar contra el terrorisme i l'extremisme i a col·laborar en l'estabilització de l'Afganistan amb els Vint-i-set i amb la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) de l'OTAN.

"He expressat a l'alt representant el compromís que la nostra lluita contra el terrorisme i l'extremisme continuarà amb tota fermesa i determinació i que la nostra cooperació amb la UE i amb la ISAF a l'Afganistan es mantindrà", ha dit Musharraf en una breu compareixença amb Solana davant de la premsa després de celebrar un dinar de treball.

El president del Pakistan ha demanat a la UE que faciliti l'accés al mercat comunitari dels productes del seu país per "sostenir el creixement econòmic" i ha dit que entre ell i Solana existeix un "punt de vista unànime" sobre la situació a la regió. Musharraf ha insistit que el Pakistan és conscient de la "importància" de la UE i del seu paper creixent en la resolució de conflictes internacionals.
Per la seva banda, l'alt representant ha reclamat al president del Pakistan que les eleccions del pròxim 18 de febrer siguin "lliures, justes i pacífiques perquè el país avanci al camí de les reformes i de l'Estat de dret". També ha destacat la importància de la lluita contra el terrorisme, que segons la seva opinió "és fonamental no només per a l'estabilitat del Pakistan, sinó també de la regió".

Durant el dinar, Solana i Musharraf han parlat de les relacions entre el Pakistan i l'Afganistan i també de les relacions bilaterals entre Brussel·les i Islamabad. "Examinarem com podem millorar-les, però hem d'esperar el resultat de les eleccions i el govern que en sortirà", ha assenyalat l'alt representant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.