Política

Macias veu el col·legi català de Madrid com "una maniobra del PP"

Insisteix que el model català és bilingüe perque garanteix l'aprenentatge dels dos idiomes

El senador i número dos de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Pere Macias, considera que la oferta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, d'obrir un col·legi específic per a escolaritzar en català el curs vinent "forma part de la maniobra del PP de promoure el model lingüístic segregador per a Catalunya" i que persegueix un "objectiu electoralista".
 
Per a Macias, el fet que a Madrid es pogués estudiar en català "no treu que el model de Catalunya sigui el de la immersió lingüística", i ha volgut subratllar que en tot cas, el model català és bilingüe perquè els estudiants aprenen "perfectament" tots dos idiomes.

Expressió altisonant
Quant a les declaracions que va fer dilluns, en les quals va considerar que el PP estava preparant el camí a una guerra civil, Macias ha indicat que una "expressió altisonant serveix per a cridar l'atenció" i que només volia denunciar el "model de segregació" que pretén impulsar el PP, però sense voler ferir la sensibilitat de ningú.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.