L’atenció integrada social i sanitària es desplega en set àmbits
Els territoris escollits són Amposta, el Prat de Llobregat, Barcelona, Manresa, Osona, Garrotxa/Ripollès i Gironès
Amb el desplegament volen coordinar millor els serveis
Set àmbits territorials començaran a desplegar l’atenció integrada social i sanitària per millorar la coordinació de serveis i la qualitat; i assolir una major eficiència dels recursos. Segons el conseller de Drets Socials Carles Campuzano, “és un procés de modernització de l’estat del benestar”. El govern ha aprovat aquest dimarts aquest inici del desplegament territorial de l’atenció integrada. Els territoris escollits són Amposta, el Prat de Llobregat, Barcelona, Manresa, Osona, Garrotxa/Ripollès i Gironès. L’elecció respon al fet que ja tenien experiències en l’àmbit domiciliari i comunitari i l’objectiu és que aquesta atenció sigui una realitat arreu del territori a finals del 2024, segons el conseller de Salut, Manel Balcells. La primera fase se centrarà en l’atenció a gent gran i a la població infantil i juvenil amb problemes de salut mental. Les persones tindran un gestor de cas que s’encarregarà de la coordinació de totes les seves necessitats.
▶️ #Conseller @manelbalcells: "L'atenció integral sociosanitària afecta a un milió de persones. Avui aprovem el desplegament simultani a 7 territoris amb experiència prèvia" pic.twitter.com/D4XuU6iI5H
— Govern de Catalunya (@govern) February 21, 2023
A partir d’aquí, el desplegament serà progressiu tant territorialment com pel que fa a l’atenció a qualsevol persona que presenti situacions sanitàries i socials complexes –persones amb discapacitat, problemes de salut mentals o pacients crònics, per exemple- i que requereixin d’aquesta atenció conjunta i coordinada.