Política

L’Estat referma que no hi haurà taula perquè a Catalunya ja hi ha “diàleg permanent”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, diu que no hi ha cap data prevista perquè “afortunadament s’ha recuperat la normalitat institucional”

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, assegura que no hi ha data per a una nova reunió de la taula de diàleg però que aquest “instrument extraordinari” no és “necessari” en aquest moment perquè hi ha diàleg “permanent” entre les dues administracions, segons informava l’ACN. Durant una visita a l’Escala, Rodríguez ha dit que a Catalunya “afortunadament” s’ha recuperat la “normalitat institucional” i que, tot i que cal reivindicar “el que s’ha aconseguit amb l’esforç col·lectiu”, el “govern celebra que no sogui necessari dotar-nos d’aquesta extraordinarietat de convocar-nos”. “Des d’Espanya amb Catalunya mirem el futur amb optimisme”, ha dit.

Les paraules de la portaveu confirmen el que l’executiu català ja tenia coll avall dimarts passat; que fins passades les eleccions municipals del 28 de maig seria “difícil” que les dues parts tornessin a asseure’s. Rodríguez ha dit que és “important” reivindicar el que s’ha aconseguit “amb l’esforç col·lectiu de les dues administracions” i que això dona “també tranquil·litat als catalans en les seves relacions socials, danyades per l’anterior situació”.

La ministra ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a l’Escala on ha abordat amb l’alcalde, Josep Bofill, diversos projectes. Entre ells, la voluntat municipal de convertir en mirador l’antiga piscina de l’hotel Voramar, que està en mans de Costes i que té una ordre d’enderroc pendent. Rodríguez ha dit que l’Ajuntament està en contacte “permanent” amb el departament implicat i s’ha mostrat convençuda que s’hi trobarà una solució. També ha dit que estudiaran de quina manera poden “col·laborar” per ajudar a conservar el moll grec d’Empúries, una infraestructura amb més de 2.000 anys d’història i que es troba en mal estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia