Política

Barcelona clama per la pau a Ucraïna en l’aniversari de l’inici de la invasió

Milers de persones han sortit al carrer aquest divendres al vespre a Barcelona (8.500, segons l’Ajuntament) per mostrar suport a Ucraïna i demanar la pau en una marxa convocada per la comunitat d’aquest país i secundada per desenes d’entitats quan fa un any de l’inici de la invasió russa. Els convocants, en un manifest públic, reclamen la retirada “immediata” de les tropes de Vladímir Putin del país i el compliment dels drets humans i la legalitat internacional. La manifestació ha recorregut el passeig de Gràcia fins la plaça de Catalunya.

“Barcelona amb Ucraïna” era el missatge de capçalera d’una concentració que després d’aturar-se davant de l’oficina del Parlament Europeu i la Comissió a Barcelona s’ha desplaçat fins a la plaça Catalunya per llegir el manifest.

Abans d’iniciar la marxa, una de les organitzadores, Gloria Groziak, ha explicat que el seu objectiu és recordar “el dramàtic aniversari” de la invasió i “honrar els que ja no hi són”, així com també reclamar que Rússia abandoni el país i la força. “Estem aquí sortint al carrer perquè no ens oblidin des de la comunitat internacional”, ha dit la portaveu de l’associació Ucraïna-Catalunya.

En el manifest, els organitzadors pronuncien “un no rotund al genocidi, als crims contra la humanitat i als crims de guerra, a les massacres i tortures, i a qualsevol altra violació dels drets humans, ni durant la invasió russa d’Ucraïna, ni enlloc del món”. També recorden que durant aquest any l’Oficina del Fiscal General d’Ucraïna ha registrat més de 70.716 crims de guerra i agressió.

Paral·lelament a aquesta marxa a Barcelona, s’han convocat altres manifestacions demanant el final de la guerra i recordant l’inici de la invasió en diferents punts dels Països Catalans, com València, Tarragona o Palma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona