Política

Corea anuncia l'amnistia de 75 presos inclòs el fundador del grup Daewoo

Món

Corea del Sud ha anunciat avui que rep l'arribada del nou any alliberant 75 presos polítics, entre els quals l'expresident del grup Daewoo, Kim Woo Choong.
Woo Choong, que va ser sentenciat l'any passat a vuit anys i mig de presó acusat de fraus comptables, ha estat indultat en virtut d'una amnistia presidencial, mentre que alguns presos polítics van veure reduïda la seva pena.

El ministeri de Justícia va informar que els indults es produiran dimarts.

Entre els absolts destaquen Lim Dong Won i Shin Gunn, dos antics caps de l'agència d'espies del país. Tots dos van ser condemnats l'any passat per punxar els telèfons mòbils de 1.800 alts càrrecs sud-coreans.

El grup Daewoo, del qual Kim Woo Choong va ser president, es va enfrontar a un gran deute durant els anys 1997 i 1998, agreujat per la crisi financera del mercat asiàtic. Després, el 2002, General Motors va comprar part del grup, que va passar a denominar-se GM Daewoo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.