Política

La Conferència Episcopal "no es penedeix" del comunicat amb què orientava el vot dels seus seguidors

"La forma en què els critians rebin la nota dependrà de la consciència de cadascun d'ells", afirma Ricardo Blázquez

El bisbe de Bilbao i president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, ha declarat que "l'Evangeli no s'identifica amb cap projecte polític" i que la polèmica suscitada arran del document elaborat pels bisbes "ha causat sorpresa" en la Conferència. Blázquez ha recalcat que l'Església no ha fet res "fora de l'habitual".

El president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez, ha afirmat que l'òrgan que representa "no es penedeix " del comunicat que va emetre amb motiu de les pròximes eleccions generals i ha assegurat que els bisbes l'han escrit "amb responsabilitat" i des de "l'obligació" que tenen "d'ajudar al discerniment" dels votants catòlics.

Segons Ricardo Blázquez, és cada ciutadà "qui vota en consciència" i ha mostrat el seu respecte "a qui vegi les coses d'una altra manera" que l'exposada en el seu comunicat, que és "concebut com una proposta". "Som conscients que ni la fe cristiana ni la moral catòlica poder ser imposades a cap persona i, per suposat, són una oferta d'una societat democràtica com la nostra", ha afirmat.

Després de reconèixer que "l'Evangeli no s'identifica amb cap projecte polític", ha expressat que la seva esperança de què la nota dels bisbes "sigui interpretada com una proposta oferta amb respecte". "Demano que desaparegui la tensió i torni la calma i que la nota sigui llegida amb serenitat i objectivitat", ha assenyalat.

També ha confirmat que la vicepresidenta del Gobern, María Teresa Fernández de la Vega, va trucar-lo i van parlar "un poquet, no molt" i que "la forma en què els cristians rebin la nota dependrà de la consciència de cadascun d'ells".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.