Política

Urkullu avisa Zapatero que si no hi ha acord el govern basc defensarà la seva iniciativa fins al final

PNB

El president del PNB, Iñigo Urkullu, adverteix al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que si no arriba a un acord amb l'executiu basc, cadascú haurà de defensar les seves iniciatives "fins al final".

Durant la seva intervenció davant l'assemblea nacional del PNB, a Bilbao, on hi ha assistit també Juan José Ibarretxe, Urkullu ha remarcat que el PNB està oferint, "que no pidolant", un acord per aprofundir en l'autogovern.

Aquest acord es basa en "l'ampliació del poder polític basc i en la recuperació per la nostra ciutadania de la seva capacitat de decidir en cada moment el seu futur i l'estatus jurídic i polític de la seva nació".

Urkullu ha assegurat que el "vestit institucional" confeccionat durant la Transició "s'ha quedat petit, passat de moda per l'Euskadi d'avui". És per aquest motiu que ha reclamat un vestit nou "singular i de disseny propi", que comenci per un acord polític amb Zapatero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.