Política

Solana viatja a Pristina per reunir-se amb les autoritats kosovars

Canvis territorials

El responsable de la política exterior de la Unió Europea, Javier Solana, realitza avui una visita d'un dia a Kosovo per reunir-se amb les seves autoritats, segons han informat fonts diplomàtiques.
La UE va aconseguir ahir una posició comú sobre la declaració d'independència de Kosovo, que insisteix que cada país membre serà el que decideixi si reconeix la secessió de Sèrbia proclamada unilateralment pel Parlament de Pristina.

En aquest sentit, Espanya s'ha situat al costat d'Eslovàquia, Xipre, Grècia i Romania en no reconèixer Kosovo com a Estat independent.

D'altra banda, una vintena de països de la Unió Europea ja han anunciat la seva intenció de reconèixer aquesta nova república, entre els quals destaquen els més poblats i rics de la Unió. En la mateixa línia, els Estats Units ja ha reconegut de manera oficial la república kosovar, mentre països com Afganistan, Albània i Turquia també han mostrat suport a la independència de Kosovo.

Entre els extracomunitaris, els països que s'han negat a acceptar la declaració d'independència de Kosovo són l'Azerbaidjan, la Xina, Rússia, Sri Lanka, Geòrgia i el Vietnam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.