Política

Hillary, disposada a anar de número dos d'Obama

Hillary Clinton s'ha mostrat “oberta” a fer de candidata a vicepresidenta amb Obama si “això uneix el partit”, segons han assegurat fonts del Congrés després d’una teleconferència amb diversos legisladors de Nova York. Aquesta possibilitat, apuntada hores abans que es tanquessin els col·legis electorals de Montana i Dakota del Sud, on aquest dimarts es fan les últimes primàries, se suma al ball de declaracions, rumors i desmentiments que s'han succeït al llarg de la jornada electoral.

A mitja tarda d'aquest dimarts, l'equip de campanya de Hillary Clinton desmentia rotundament les informacions que, minuts abans, indicaven que es retiraria de la cursa quan tanquessin els col·legis electorals de Montana i Dakota del Sud, on aquest dimarts es fan les últimes primàries. Segons l'entorn de Clinton, no hi ha cap decisió presa i menys sense saber els resultats de les votacions d'avui. La situació però, sembla haver canviat si es confirma la possibilitat que Hillary opti ara a formar ticket amb Obama i optar a la vicepresidència.

La cadena nord-americana de televisió CNN i altres mitjans dels Estats Units havien anunciat que l'exprimera dama admetria la derrota i reconeixeria Barack Obama com a candidat. De fet, des de la setmana passada és matemàticament impossible que Clinton aconsegueixi la nominació per delegats, però es nega a rendir-se. En aquest sentit recorda des de fa dies que ella va per davant en nombre de vots, encara que Obama la superi en delegats, una escletxa en què podrien influir els superdelegats si el resultat final és molt igualat entre els dos aspirants.

Aquest dimarts encara hi ha primàries a Montana i Dakota del Sud. Serà al final d'aquesta jornada electoral, aquesta matinada en l'hora catalana, que Clinton sabrà exactament en quina posició queda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.