Política

54 morts al Pakistan contra l'exministre de l'Interior

Almenys 54 persones han mort i desenes han resultat ferides en un atemptat suïcida prop de la residència de l'exministre d'Interior pakistanès Aftab Khan Sherpao, que ha resultat il·lès, ha informat una font policial.

L'explosió ha passat quan el ministre rebia les visites d'amics i coneguts amb motiu de la festivitat islàmica del sacrifici del be a la seva finca de Charsadda, una ciutat situada en la conflictiva província de la Frontera Nord-est.

"L'explosió ha estat durant l'oració i el meu fill i els meus nebots ha resultat ferits" ha declarat després de l'atemptat Sherpao.

L'exministre d'Interior es trobava a la primera fila de fidels d'una mesquita de la seva propietat, a la que hi han anat a resa 1.000 fidels, i sembla que l'explosió ha estat allà. D'acord amb la policia de Charsadda, Feroz Shah, l'atemptat suïcida ha acabat amb la vida de 54 persones. Les forces de seguretat han acordonat la zona mentre els ferits els traslladaven als hospitals més propers.

El passat 14 de desembre es va conèixer un informe de la Cèl·lula Nacional de Gestió de Crisis que alertava del perill d'atemptats terroristes contra els màxims dirigents del país. "Els terroristes podrien disfressar-se de dona o portar uniformes militars. Cinc suïcides potencials han entrar a la província del Nord-est per a dirigir-se als seus objectius", afegia l'informe.

Sherpao va resultar ferit lleu en un atemptat suïcida perpetrat el passat 28 d'abril durant un acte públic a Charsadda, que va causar la mort de 29 persones, entre ells diversos membres del seu equip de seguretat.

El polític va ser ministre d'Interior del Pakistan fins que el mes de novembre, quan el president, Pervez Musharraf, va nomenar un nou govern interí encarregat d'organitzar les properes eleccions legislatives previstes pel 8 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid