Política

Ensurt en l’últim dia de la visita de Sarkozy a Israel

Món

La visita oficial de tres dies que el president francès, Nicolas Sarkozy, ha realitzat a Israel i als territoris palestins va acabar ahir de forma abrupta després que el suïcidi d’un soldat israelià provoqués l’alarma a l’aeroport Ben Gurion, a prop de Tel Aviv, on el cap de l’Elisi i la seva dona, Carla Bruni, s’acomiadaven de les màximes autoritats israelianes.

El so d’un tret a uns dos-cents metres de l’aeroport va obligar els guardaespatlles de la família Sarkozy a introduir de forma precipitada la parella dins l’avió en què van abandonar la regió, al mateix temps que agents de seguretat cobrien el primer ministre israelià, Ehud Olmert.

Viatge a Betlem
L’ensurt va deslluir la cerimònia de comiat que havia de posar punt final a la visita de Sarkozy a Israel, que ha servit per reafirmar les bones relacions entre França i l’Estat hebreu. Poc abans, Sarkozy havia viatjat a Betlem, on es va reunir amb el president de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas. El cap de l’Elisi va traslladar al dirigent palestí el seu compromís amb la pau al Pròxim Orient i amb la creació de l’Estat palestí, que no va dubtar a descriure com a prioritària.

A la roda de premsa posterior a la reunió, Sarkozy va instar Israel a abandonar Jerusalem est. “Si la ciutat és santa per a tres religions, pot estar controlada només per una?”, es va preguntar Sarkozy. El cap de l’Elisi també va afirmar, en referència al polèmic mur que construeix Israel a Cisjordània, que “no portarà la seguretat per sempre”. “Israel ha de garantir la seva protecció a través d’un acord de pau amb gent com el president Abbas”, va afegir Sarkozy.

Cop a la treva
El llançament ahir de dos míssils sobre Israel per part de la Jihad Islàmica va posar a prova la fràgil treva firmada entre el govern israelià i Hamàs. Els projectils van caure des de Gaza a a Sderot, al Nègueb, al sud d’Israel. El govern israelià va qualificar l’atac, sense ferits, de “greu violació” de l’alto el foc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona