Política

Cabrera afirma que la LOE "garanteix l'aprenentatge del castellà a tot el territori nacional"

Debat lingüístic

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, ha afirmat aquest dimarts a Santander que la llei orgànica d'educació (LOE) "garanteix l'aprenentatge del castellà a tot el territori nacional" i que el ministeri "s'ha compromès amb el compliment de la llei". Cabrera s'ha pronunciat així després de ser preguntada pel manifest en defensa del castellà com a llengua comuna a Espanya promogut per una vintena d'escriptors, artistes i polítics, entre ells, l'escriptor santanderí Álvaro Pombo i professors de la Universitat de Cantàbria.

Cabrera, que ha inaugurat avui els cursos de formació del professorat organitzats pel ministeri en el marc de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), en ser preguntada per la premsa ha subratllat que el castellà "és una llengua a l'alça" i ha assegurat que "no hi ha res en aquest país" que la faci "dubtar" sobre l'ensenyament de l'espanyol.

D'altra banda, en relació amb l'assignatura d'educació per a la ciutadania, la ministra ha recordat que "qualsevol ciutadà que se sent ferit en els seus drets té la via dels tribunals per defensar-se, com han entès molts pares".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.