Política

Marta Ferrusola admet que li molesta tenir un president "andalús amb el nom en castellà" i Jordi Pujol s'afanya a lloar Montilla

Marta Ferrusola, dona de l'expresident català Jordi Pujol, ha admès que li molesta "molt" que en aquests moments el president de la Generalitat sigui "un andalús que té el nom en castellà".

En una entrevista apareguda al número de març de la revista Lo nuestro. La Radio escrita, del grup Teletaxi, Ferrusola ofereix la seva opinió sobre el fet que el socialista José Montilla, nascut a Iznájar (Còrdova) i resident a Catalunya des de la seva adolescència, presideixi avui la Generalitat.

En l'entrevista, signada pel periodista Justo Molinero, li pregunta a Ferrusola: "¿Li molesta que el president de la Generalitat sigui andalús?".

"Un andalús que té el nom en castellà, sí, molt. I a més penso que el president de la Generalitat ha de parlar bé el català", contesta Ferrusola
També reconeix que el govern tripartit no li agrada i l'acusa de no tenir "política d'immigració ni d'integració dels immigrants".

"El que veig és que és una cosa molt greu. Aquesta immigració és molt diferent de la de fa uns anys", afegeix Marta Ferrusola

Com a contrapès de les declaracions de Ferrusola, Pujol s'ha felicitat avui per la capacitat "integradora" de la societat catalana i ha lloat l'actual president, José Montilla, com a exemple de català amb orígens fora de Catalunya, amb la qual cosa ha desautorizat la seva dona.

En una breu nota remesa a l'agència EFE, Pujol ha assenyalat: "Si em pregunten el que penso, diré que jo m'he expressat moltes vegades sobre això i sempre en termes ben diferents a aquests".

Pujol ha volgut deixar clar no només que aprova que el president de la Generalitat sigui un català vingut de fora de Catalunya, sinó que això diu molt a favor tant de la societat catalana com del mateix Montilla.

"Sempre he dit que aquest és un fet que parla molt positivament de Catalunya i del president Montilla. De Catalunya, perquè és una prova de la seva actitud integradora, de la seva opció per una bona convivència i del bon funcionament de l'ascensor social", ha apuntat. "I del president Montilla, perquè la seva biografia és una important contribució a aquestes característiques positives de la nostra societat", ha afegit.

De la seva banda, fonts de Presidència de la Generalitat han refusat respondre les declaracions de Ferrusola en considerar que "hi ha paraules que no mereixen comentari"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.