Política

Eleccions municipals

Collboni promet rehabilitar vint mil habitatges

“Vam projectar la ciutat al món, però alhora tenim cura dels veïns a escala de barri”, diu el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona

Salvador Illa i Patxi López l’han acompanyat en un acte al districte de Sant Martí

“Justícia social no és donar voltes amb un tramvia per la ciutat, és que 20.000 famílies dels barris més vulnerables tinguin l’oportunitat d’una vida millor”, ha dit aquest migdia Jaume Collboni durant l’acte de campanya de PSC celebrat al l’Espai Municipal Alchemika, al districte de Sant Martí de Barcelona. El candidat a alcalde ha anunciat un pla de rehabilitació de 20.000 habitatges de 1.200 edificis de la ciutat, que inclou la instal·lació de 200 nous ascensors, i ha recordat que els alcaldes socialistes de Barcelona “vam projectar la ciutat al món, vam omplir d’orgull del cor dels barcelonins, però alhora tenim cura dels veïns a escala de barri, anem del barri al món i del món al barri”.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni ha celebrat l’acte de campanya juntament amb el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, i el portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, Patxi López. “Ja som aquí per obrir una nova etapa que faci tornar els millors anys de Barcelona, que van ser els dels alcaldes socialistes”, ha reivindicat Collboni, i ha defensat una ciutat “neta, endreçada, d’oportunitats, de sou i sostre, de la qual se’n sentin orgullosos els habitants dels 73 barris i 10 districtes”.

En relació amb això, també ha anunciat el pla de crear, al voltant del districte de Sant Martí “30.000 nous llocs de treball i més de 4.000 habitatges; això és fer justícia social, fer realitat el que la gent vol, donar oportunitats per als joves i que els menors de 25 anys no hagin de marxar de la ciutat”.

Salvador Illa ha reivindicat la “tradició socialdemòcrata, amb arrels a l’humanisme cristià, que busca la justícia social” del seu partit, i ha subratllat que “ens volem mantenir en línia propositiva i de respecte, és el que vol la gent després de la pandèmia i amb una guerra a les portes d’Europa”. En aquest sentit, han reivindicat les “dinàmiques de col·laboració per resoldre problemes com el de Rodalies, enlloc de confrontar-nos; som temps d’unir i alguns segueixen amb propostes divisives de la societat catalana”.

Patxi López ha incidit també en la justícia social (“somiem i tenim utopies, però ens agrada portar-les a la pràctica”, ha dit) i en la unió que representen els socialistes, enlloc de la confrontació: “Un dels mèrits del govern de Sánchez és la construcció de la convivència. Fa dos anys tot era confrontació i, gràcies als socialistes, Catalunya viu molt més tranquil·la, amb polítiques d’estendre la mà i construir un projecte comú.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia