Política

POLÍTICA

Junts per Figueres presenta el projecte per transformar la vella plaça de braus

El candidat Jordi Masquef proposa convertir l’espai en una àgora a cel obert

Parla de projecte “realista arquitectònica, urbanística i econòmicament” que recupera el patrimoni històric

El candidat a l’alcaldia de Figueres, Jordi Masquef, ha presentat amb la historiadora de l’art i gestora cultural, Mariona Seguranyes, i l’enginyera industrial especialitzada en urbanisme, Núria Bartrolich, el seu projecte de transformació de l’antiga plaça de braus de Figueres en una àgora a cel obert com la del Teatre Grec de Barcelona per dotar el barri de l’Estació i el sector del camp d’El Far d’un equipament cultural.

El candidat Masquef qualifica el projecte de ciutat de “realista, són d’aquells projectes que uneixen i posen d’acord als figuerencs”. Mariona Seguranyes, a la llista de Masquef, recorda que va ser construïda el 1894 pel farmacèutic Pau Gelart, d’estètica neomudèjar amb una plaça octogonal. “És un edifici BCIL (Bé cultural d’interés local), protegit i de gran valor històric i cultural que cal recuperar per posar a disposició dels figuerencs i les entitats de la ciutat en forma d’equipament cultural”. També a la llista, Núria Bartrolich afirma que s’ha d’entendre l’urbanisme com un motor de transformació, i no es tracta només de construir nous equipaments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.