Política

Junts es compromet a ampliar el parc públic d’habitatge a Girona

Junts vol destinar sis milions d’euros en quatre anys a l’ampliació del parc públic d’habitatge i fer que a Girona hi hagi un miler de pisos de lloguer assequible. La candidata a l’alcaldia, Gemma Geis, ha explicat que la seva voluntat és que “els veïns de Girona tinguin casa, feina i futur” i que, amb aquest objectiu, es vol incrementar el nombre d’habitatges públics per facilitar-hi l’accés. Segons sosté, la mesura s’emmiralla en el que fan altres ciutats europees com Berlín, “que té un gran nombre d’habitatges de titularitat pública i això els permet tenir certa incidència en el preu del lloguer”. L’alcaldable de Junts argumenta que garantir l’accés a l’habitatge és un dels “grans reptes de totes les ciutats i que l’Ajuntament no ho pot fer sol, cal la col·laboració i el compromís de la resta d’administracions”.

L’objectiu d’ampliar el parc públic d’habitatge és compartit pel candidat popular, Jaume Veray, que aposta per la construcció de noves promocions pensades per a joves, gent gran i famílies amb pocs recursos. “No és veritat que a Girona no hi hagi sòl municipal per poder fer aquestes promocions, n’hi ha, el que no hi ha és la voluntat política de fer-ho”, va manifestar ahir Veray.

Per la seva part, la candidata socialista a l’alcaldia, Sílvia Paneque, aposta per crear un sistema eficient de mobilitat. “Si volem construir espais tranquils al centre, hem d’assegurar que la gent es pugui moure al centre sense cap dificultat”, sosté. Paneque i la candidata Carla Aguilera van presentar ahir les propostes per a una nova mobilitat per la ciutat basada en aquests pilars: facilitats als vianants, augment de freqüències i tiquet econòmic del transport públic.

Guanyem Girona va parlar ahir a favor de dotar de més recursos l’Ajuntament per fer front a l’augment de casos discriminatoris, especialment contra les dones, el col·lectiu LGTBi i les persones migrades. La candidata Cristina Andreu creu que l’oficina contra la discriminació ha d’articular també serveis de mediació i denúncia i promoure campanyes de prevenció.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va donar ahir suport al candidat d’ERC, Quim Ayats, amb una visita a la tarda a Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia