Política

Nadal entra en campanya i demana el vot per a Ayats, i Illa dona suport a Paneque

A una setmana dels comicis municipals, ERC, el PSC i En Comú Podem van celebrar ahir els seus actes centrals de campanya a les comarques de Girona. El conseller Quim Nadal va participar en el del partit independentista per donar suport a l’alcaldable Quim Ayats. L’històric alcalde, allunyat del PSC des del 2015, va assegurar que són molts els partits que prediquen “el canvi” que necessita Girona, però considera que “probablement” no són capaços de dur-lo a terme. Nadal va dir que Ayats és el millor candidat en aquestes eleccions: “El compromís per redreçar Girona és Quim Ayats, el candidat i la persona que té la ciutat al cap i té la ciutat al cor. Sap què necessita i vol Girona.” També va sostenir que ERC “és plural” i compta amb “un equip compromès” que té la ciutat com a única prioritat.

Quim Ayats va agrair el suport de Nadal: “És per mi un orgull tenir-lo al costat i treballar plegats per a una Girona millor.” L’alcaldable d’ERC va carregar durant l’acte contra Junts, el seu actual soci de govern, perquè considera que no aporta noves “receptes” amb el seu projecte per a les municipals. “No es pot canviar el candidat i presentar les mateixes receptes d’abans per als reptes d’ara”, va assegurar en referència a les propostes de Gemma Geis com a alcaldable de Junts en substitució de l’actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Ayats també va rebre el suport del president d’ERC, Oriol Junqueras, que va dir que el seu partit és “l’únic” que defensa la independència de Catalunya i va assegurar que Junts només s’ha dit independentista “per conveniència”.

Paneque, al Municipal

Salvador Illa, líder del PSC, va acompanyar Sílvia Paneque, alcaldable per Girona, en un acte al Teatre Municipal de Girona que va reunir tots els candidats del grup a la demarcació.

Paneque va avisar d’un possible pacte entre Junts, Guanyem i ERC per fer govern. Per aquest motiu, considera que l’únic canvi possible a la ciutat només el pot dur a terme el seu grup si guanya les eleccions: “Hem de guanyar, ni que sigui per un sol vot, perquè aquesta és l’única manera d’assegurar el canvi a Girona.” L’alcaldable va assenyalar que propugna un canvi per a “l’esperança, per al recomençar, per al retrobar-nos, per estimar-nos els uns als altres, per tenir els peus a terra i la mirada a l’horitzó”. A més, es va mostrar convençuda que guanyarà les eleccions i que podrà treure Girona “d’aquesta letargia infinita, aquesta paràlisi absoluta de govern”.

Per la seva banda, Illa va assegurar que l’alcaldable del PSC “té passió” per Girona i que tant ella com el seu equip fan propostes que “generen confiança” per fer avançar la ciutat.

Gir a l’esquerra

En l’acte d’En Comú Podem, l’eurodiputat Ernest Urtasun va donar suport a la candidata Eugènia Pascual amb l’objectiu que el consistori faci “un gir a l’esquerra”. Pascual va dir que confia recuperar la presència en el ple amb “un o dos regidors.”

LES FRASES

Som el relleu per fer avançar la ciutat, per garantir progrés i perquè Girona continuï sent de primera
Quim Ayats
ALCALDABLE D’ERC A GIRONA
Calen polítiques valentes, de transformació i d’estar al costat del teixit econòmic
Sílvia Paneque
ALCALDABLE DEL PSC A GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia